2020-06-15 08:17:58• hírek • Szatmár.ro

Az első helyet szerezték meg a Vointa sakkozói a csapatversenyen

Június 12-14 között szervezték meg a Románia Nemzetközi Online Sakk Csapatversenyt, rapid és blitz kategóriában. A verseny nagy népszerűségnek örvendett, mivel több száz versenyző mérette meg magát, a különböző életkor szerinti kategóriákban.

A jelentkező csapatok három tagból álltak, valamint egy pótjátékost is nevezhetettek. A versenyek a Chess.com felületen zajlottak, a verseny tisztaságát pedig webkamerákkal és szakértők bevonásával követték. 

A 8 évesek kategóriájában 14 csapat sakkozói versengtek, köztük a Vointa Sakk Egyesület is. A csapatot Kovács Balázs, Kovács Ábel és Sofineti Alexandru alkotta, (utóbbi a máramarosszigeti sakk-klub kölcsönjátékosa).  A három sakkozó által alkotott csapat végig vezetett a versenyben, és végül a 9. kör után, 20,5 ponttal az első helyen is zárták a bajnokságot.

A második helyen a Marosvásárhelyi Sportklub zárt 19,5 ponttal, a harmadik helyen pedig a CSU Bukarest zárt 17,5 ponttal, megelőzve a negyedik Nagybányai Tinerii Lei-t (16 pont) és az ötödik helyen záró, szintén 16 pontos CSU Bukarestet. 

A versenyen, a 10 évesek kategóriájában bíróként vett rész Ciprian Muntean, a CS Vointa edzője.




Harmadik hely a CIRESAR 2020-as versenyén

A vírushelyzet miatt szintén online rendezték meg, június 1-9 között a Moldvai Sakkszövetség és a Hannibal Sakk Egyesület által szervezett Ciresar sakkversenyt, amelyen a CS Vointa Sakk Egyesület részéről a 8 évesek kategóriájában Kovács Ábel és Kovács Balázs, a 10 évesek versenyében Seletye Dominik, a 12 évesek között Ciocirlie Alin és Moldovan Bogdan, míg a 14 évesek versenyében Trella Vivivana és Stieb Benjámin vett részt.  A legjobb eredményt a klub versenyzői közül ezúttal Kovács Ábel érte el, aki a harmadik helyen zárt az öt ország 49 jelentkezőjét felvonultató versenyen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: